czwartek, 26 września 2013

Naleśniki z polewą czekoladową i nutą kokosu.



Naleśniki są bardzo dobre, wcale nie są za słodkie.  - czekoladę można użyć mleczną lub gorzką. Można też zrezygnować z kokosu. My zrezygnowaliśmy tu z mięty.


Składniki:
naleśniki: 1 łyżka cukru
2 jajka
3 łyżki masła
3 łyżki mąki kukurydzianej
1/4 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. mleka
szczypta soli

Polewa: 1 czekolada
1/4 szkl. wody
Nadzienie: 4 banany
2 łyżki masła
4 łyżki cukru pudru
cytryna.

Naleśniki: wklej mleko do miski, dodaj cukier, jajka, mąkę kukurydzianą i pszenną, sól i zmiksuj ciasto.
Usmaż naleśniki.
Usmażone naleśniki ułóż na dużym talerzu, następnie:
 Posmaruj naleśniki nadzieniem.
Posyp kokosem.
Dodaj miętę na naleśnika.
Podaj na stół.
Zajadaj!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz